Letni pregled – Statistika bloga Pomagalnik.com za leto 2016

Leto 2016 se je zaključilo, zato je napočil čas letnega pregleda bloga Pomagalnik. Celotna statistika bloga izhaja iz orodja Piwik in Google Analytics.

Blog Pomagalnik je v preteklem letu obiskalo 11.932 obiskovalcev, ki so si skupaj ogledali 17.443 strani. Obiskovalci še vedno v veliki večini prihajajo iz osebnih računalnikov, saj njihov delež znaša še vedno visokih 82,53%. Zaradi tega hipoteza, da se blog uporablja v okviru delovnih nalog še vedno drži.

Vrstni red brskalnikov se je na nižjih mestih premešal tudi letos. Primat ima še vedno Chrome z 55%, sledi mu Firefox z 21% z manjšim padcem, na tretje mesto se je prebil Internet Explorer 10% na četrtem mestu je Safari 9%. Zanimivo je, da 8% zasedajo nedefinirani o. drugi manj znani brskalniki, kar predstavlja 100% rast. V primerjavi z lanskim letom je Chrome v mirovanju, Firefox še vedno pada (3%), Internet Explorer ponovno raste (5%) in Safari pada (2%).

Ostale številke:
Visits: 11.932
Pageviews: 17.443
Visit/actions: 1.73
Avg. Visit Duration: 00:01:12
Bounce Rate: 75,25%

Statistika potrjuje, da je vsebina še vedno glavno gonilo obiska in tako nesporen kralj. Obisk bloga se je tudi letos rahlo povečal, čas obiska rahlo pada in prav tako narašča “bounce rate”. Od zastavljenih treh ciljev sem izpolnil samo glavnega, večanja obiska. Na področju daljšega obiska in nižjega “bounce rate” pa bo potrebno nadaljevati.

Hvala vsem, ki me obiskujete.

Komentiraj


*