Prenovljen blog – Pomagalnik 5.2

Blog Pomagalnik je ob bližajoči se 10. letnici doživel manjšo nadgradnjo. Osnova je še vedno Pomagalnik 4.0, nova verzija pa je še nadgradila prečiščen design iz verzije Pomagalnik 5.0. Osvežitev je po zelo dolgem času doživela tudi celostna grafična podoba bloga.

Za razliko od prejšnjih prenov, ki so vpeljevale nove tehnike, izboljševale čas nalaganja, vpeljale spletno dostopnost, … je bila tokratna nadgradnja precej »lažja«. Prenova je bila usmerjena v osvežitev logotipa, vpeljavo dodatne tipografije, izboljšanju uporabniške izkušnje, ter vpeljavo nove maskote.

Nekatere spremembe, predvsem vpeljava dodatne tipografije so določene parametre, kot so čas nalaganja poslabšale. Vendar se moramo zavedati, da je občasno potrebno za boljšo uporabniško izkušnjo in dobro počutje tudi kaj žrtvovati, ni vse v tehnični optimizaciji, razmišljati je potrebno tudi o uporabnikih.

Ena večjih sprememb pa je uporaba tehnologije AMP – Accelerated Mobile Pages, ki drastično pohitri nalaganje spletnih strani na mobilnih napravah. Zaradi lažje administracije pa sem začel uporabljati Google Tag Manager, ki pa drastično poslabša rezultate Googlovega orodja PageSpeed.

Upam, da vam bodo spremembe ugajale in izpolnile moja pričakovanja. Hvala za vaš obisk.

Komentiraj


*