Letni pregled – Statistika bloga Pomagalnika.com za leto 2015

Letni-pregled-–-Statistika-bloga-Pomagalnika.com-za-leto-2015

Leto 2015 je za nami in napočil je čas letnega pregleda bloga Pomagalnik. Celotna statistika bloga izhaja iz orodja Piwik, za Google Analytics namreč še vedno potrebujemo nadležna sporočila o piškotkih.

Blog Pomagalnik je v preteklem letu obiskalo 11,667 obiskovalcev, ki so si skupaj ogledali 18,422 strani.

Čeprav živimo v dobi rasti mobilnih naprav in običajno strani dosegajo že 50% obiska iz mobilnih naprav, tega v statistiki bloga še ni zaznati. Namreč obisk iz klasičnih računalnikov dosega še vedno preko 90% obiska. Na podlagi tega lahko sklepamo, da se vsebine bloga običajno uporabljajo v okviru dela ali raziskovanja v pisarni ali doma, kar je tudi namen bloga.

Vrstni red brskalnikov se je v letošnjem letu premešal. Prvo mesto ima še vedno Chrome z 56%, sledi mu Firefox z 24%, na tretje mesto se je prebil Safari 11%, na četrto mesto je padel Internet Explorer 5%, Opera pa je izginila iz statistike. Slabe 4% zasedajo še nedefinirani o. drugi manj znani brskalniki. V primerjavi z lanskim letom Chrome še vedno raste (3%), Firefox še vedno pada (4%), Safari je povečal rast (3%) in Internet Explorer pa je ponovno padel za (4%).

Ostale številke:
Visits: 11,667
Pageviews: 18,422
Visit/actions: 1.8
Avg. Visit Duration: 00:01:15
Bounce Rate: 70.00%

Na podlagi pridobljenih podatkov lahko sklepamo, da največ obiska še vedno generira dobra vsebina in število objav. Padanje obiska se je letos ustavilo in rahlo izboljšalo, tako da se je cilj, ki sem si ga zadal lansko leto izpolnil. Za novo leto pa si lahko postavimo nove, in sicer izboljšanje obiska, podaljšanje obiska in manjši “bounce rate”.

Hvala vsem, ki me obiskujete in srečno Novo leto 2016.

Komentiraj


*