Design Sprints – Jake Knapp

“Design Sprints” je posebna tehnika, ki vam omogoča hitrejšo identifikacijo težave in hitro raziskovanje možnih rešitev. Tehnika sicer ne ponuja popolne rešitve ali natančnih podatkov, vendar nam da dovolj podatkov na podlagi katerih se lahko odločimo kako naprej. Tehnika “Design Sprints” nam tako lahko prihrani veliko časa in denarja, posledično pa izboljša končni izdelek.

Tehnika “Design Sprints” je 5 dnevni proces s pomočjo katerega odgovorimo na kritična vprašanja povezana s projektiranjem, izdelavo prototipov in samim testiranjem. Tehnika je bila razvita pri GV (Google Ventures) in združuje poslovne strategije, inovativnost, vedenjske znanosti in oblikovalsko razmišljanje, ki ga lahko uporabi vsaka ekipa. Tehnika je podrobneje opisana v knjigi “Sprint”, ki je na voljo za cca. 19$ + poštnina.

“Read this book and do what it says if you want to build better products faster.” —Ev Williams, founder of Medium and Twitter

Predavanje je bilo organizirano v okviru dogodka Mind the Product London 2017. Jake Knapp je preživel zadnjih 10 let pri Google Ventures, kjer je tudi razvil in izpopolnil tehniko “Design Sprints”. Pred tem je pomagal izdelati produkte Gmail, Google Hangouts in Microsoft Encarta. Spremljate ga lahko na Twitterju @jakek ali preko spletne strani jakeknapp.com.

Save

Save

Komentiraj


*