Ends.: Why we overlook endings for humans, products, services and digital, and why we shouldn’t – Joe Mcleod

Predavanje z naslovom “Ends.: Why we overlook endings for humans, products, services and digital, and why we shouldn’t” se dotakne zanimive teme, in sicer zaključka. V hitri potrošniški kulturi radi spregledamo pomen zdravih in razumljivih zaključkov, kar pa še malo časa nazaj ni bilo nič ne običajnega.

Predavanje Ends. nam prikaže prepričljive primere, ki kažejo kako se je skozi stoletja naš spreminjajoči se odnos s smrtjo, širjenjem protestantske vire in povezovanjem naših identitet z našo potrošnjo distanciral od našega odnosa z zaključki. Ustvarjajo se potrošniki brez krivde, “problemom” se izogibamo oz. jih skrivamo.

Predavanje je bilo organizirano v okviru dogodka “IxDA Oslo’s meetup at MESH”. Na voljo pa je tudi knjiga “Ends.: Why we overlook endings for humans, products, services and digital, and why we shouldn’t”. Njen avtor Joe Macleod pa izhaja iz mobilnega oblikovanja storitev, ki je najprej delal pri Nokiji, kasneje pomagal ustanoviti studio Ustwo, pomagal graditi izobraževalne pobude, … sedaj pa se največ časa ukvarja s projektom Ends. Sledite mu lahko na Twitterju @mrmacleod.

Komentiraj


*