Let’s work together! – Brad Frost

V zadnjih nekaj letih so se pri razvoju spletnih strani in aplikacij pojavila različna orodja, kot so style tiles, kolaži, style guides, pattern libraries, … ki uporabniški vmesnik strukturirajo in uredijo na atomske elemente. Njihov glavni namen pa je vzpostavitev robustnega oblikovalskega sistema blagovne znamke oz. produkta.

Uporabniški vmesniki se danes pojavljajo v vse več medijih in napravah. Zato je potreben premik v načinu razmišljanja in priprave, da bolje razumemo kaj sestavlja naše spletne strani ali aplikacije, da bi na podlagi tega sestavili pametne, prilagodljive in vzdržljive modele.

V predavanju “Let’s work together!” nam Brad Frost predstavi metodologijo “Atomic Design”, ki nam omogoča izdelavo lastnega robustnega sistema. Brad je med drugim tudi avtor knjige “Atomic design”, ki podrobneje opisuje omenjeno metodologijo.

Predavanje je bilo organizirano v okviru dogodka Smashing Conference New York, leta 2017. Brad Frost je spletni oblikovalec, govorec, svetovalec, pisatelj in ljubiteljski glasbenik iz Pittsburgh-a, ZDA. Spremljate ga lahko na Twitterju @brad_frost ali preko spletne strani bradfrost.com.

Komentiraj


*