Google Adwords

Ali raje lovite stranke ali se raje ponudite strankam, ki lovijo vas?

Google Adwords – storitev za tekstualno oglaševanje. Oglasi se prikazujejo glede na vnesen iskalni niz. Na tak način dosežemo zelo pomembno skupino uporabnikov, saj jih ni treba »posiljevati« z standardnimi oglasi, ampak produkt iščejo sami – potencialne stranke.

Oglasi na desni strani ali nad izpisom, ponavadi ponujajo zanesljive informacije in so precej obiskani. Razlog visokega obiska je zasičenost rezultatov z optimiziranimi stranmi, ki ne vodijo vedno na pravo vsebino, ki jo uporabnik išče.

Prednost takšnega oglaševanja je tudi oglaševanje na imena, produkte in storitve konkurence. Lahko se pa lotite tudi povezanih vsebin, kot npr.: na besede poletje, potovanje oglašujemo knjige.

Oglaševanje je poceni, saj se plačujejo glede na klik in ne na prikaz. Klik lahko stane od 1centa pa vse tja do 40 EUR ali več. Odvisno od tipa ključne besede in vrste jezika. Oglas lahko, kadar koli zamenjamo, dodamo ali spremenimo. Vsi oglasi se upravljajo iz enega računa, kjer je tudi pregled nad uspešnostjo in stroški. Orodje je priporočljivo uporabljati z Google Analyticsom.

adwords_logo

Adwords.Google.com

Komentiraj


*