CodePen – “front-end” testno okolje in galerija

CodePen -

CodePen je spletna aplikacija namenjena “front-end” programiranju, inspiraciji in izobraževanju. Zelo uporabno orodje za prikazovanje svojega dela, iskanju rešitev, prikazovanju napak in kar koli drugega vam pade na pamet.

Codepen je oblikovan enostavno in funkcionalno. Vhodna stran prikazuje osnovno navigacijo in nazadnje dodane kode. Pregledovanje oziroma dodajanje nove kode pa poteka skozi tri urejevalnike, in sicer HTML, CSS in JavaScript. Rezultat kode pa se prikaže v spodnjem oknu. Ustvarjeno kodo lahko enostavno shranite za ostale ali pa jo delite z drugimi. Poleg osnovnih strani imamo na voljo še, blog, dokumentacijo in zanimive statistike.

Najbolj zanimivi funkcionalnosti Codepen-a pa sta Codepen Bookmarklet in widget za vstavljanje Codepen kode na lastne strani. Bookmarklet nam omogoča enostavno “pobiranje” kode iz različnih strani in nato modificiranje slednje na Codepen strani. Widget pa je namenjen vstavljanju kode v članke v obliki HTML, CSS in JavaScript kode s predoglednim okoljem rezultata slednjih.

Pencode so ustvarili Alex Vazquez, Tim Sabat in Chris Coyier. Trenutno pa se nahaja v beta fazi.

Stran projekta: http://codepen.io/

Komentiraj


*