Coolors – Generator barvnih palet

Iskanje barvnih palet in novih barvnih odtenkov ni enostavno. Zato so orodja, ki nam olajšajo pripravo in izbiro barvnih palet vedno dobrodošla. Eno izmed takšnih orodij je tudi Coolors.

Ustvarjanje barvnih palet v spletni aplikaciji Coolors je enostavno, za spreminjanje barv potrebujemo le tipko »space«, ko smo zadovoljni z barvo ali več barvami pa jih zaklenemo in nadaljujemo dokler ne izberemo vseh 5 barv. Začnemo lahko tudi tako, da sami določimo nekatere barve in nadaljujemo od tam. Bonus uporabe te aplikacije je tudi ta, da lahko preden se ustalimo na izbrani barvni paleti uporabimo možnost pregleda za barvno slepe uporabnike in se tako izognemo neprijetnim presenečenjem. Ko smo zadovoljni z izbranimi barvami lahko slednje enostavno izvozimo v različnih formatih, kot so PNG, PDF, SCSS ali SVG, ter obliki URL povezave za deljenje.

Coolors je na voljo v obliki spletne aplikacije, iOS aplikacije, vtičnika za Adobe Photoshop in Illustrator, ter Chrome vtičnik. Vse oblike razen spletne aplikacije so plačljive.

Več informacij: https://coolors.co/

Save

Komentiraj


*