Kvaliteta 1 ure

V dobi poplave informacij in različnih drežlajev, kot so telefoni, e-mail, družbena omrežja, … je težko ostati zbran in delati kvalitetno in poglobljeno. Zato je kvaliteta 1 ure zelo pomembna, ki pa ima lahko v praksi različne oblike.

1 uro natančneje 60 minut lahko razdelimo na različne dolžine:

  • 1 x 60 = 60
  • 2 x 30 = 60
  • 4 x 15 = 60
  • 6 x 10 = 60
  • 15 + 10 + 15 + 5 + 15 = 60

Vse zgornje ure imajo enako minut (60), vendar so po obliki popolnoma različne ure z različnimi kvalitetami. Najboljša ura je 1 x 60, ne preostale različice. Če želimo imeti produktiven dan pa rabimo vsaj 4 x 60 minut oz. 4 ure.

Produktivnost težko dosežemo, če imamo dan, kjer so ure razbite na krajše dolžine: telefonski klici, obiski, e-mail , različne prekinitve … Dolgoročno takšen način dela pelje v stres in slabo počutje. Če vzamemo v zakup še menjanje različnih nalog in uporabo “multi tasking” načina za kar potrebujemo še čas za prehod med posameznimi nalogami. Tako se nam hitro zgodi, da se konec delovnega dneva vprašamo “Kaj točno smo danes naredili?”. Bili smo 8 ur v službi, vendar teh 8 ur nima prave teže oz. nimamo nič za pokazat.

Preglejte svoje ure, če imate veliko razdeljenih ur preverite kaj točno jih razdeljuje. Ali vas motijo drugi ali se motite sami? Kaj lahko storite? Kaj vse počnete znotraj ene ure? Vprašajte se kdaj ste imeli nazadnje 3 ali 4 ure dela, kjer ste bili popolnoma brez distrakcij in osredotočeni na delo.

Komentiraj


*