INFOGRAFIKA: Spletni sezonski trendi 2013

Spletni-sezonski-trendi-2013-intro

Zanimiva infografika z naslovom »Spletni sezonski trendi 2013«, ki je pripravljena na podlagi slovenskih uporabnikov interneta. Predstavi nam  obnašanje obiskovalcev spletnih strani, obiskanih iz spletnih iskalnikov, kot je Google.

Infografike za različne statistične podatke so dan danes v medijih že običajen pojav. Vsebinsko gledano pa smo še vedno precej skromni pri infografikah, ki se dotikajo spleta in z njim povezanimi vsebinami. To za podjetje Red Orbitu, ki se profesionalno ukvarja spletno optimizacijo in digitalnim marketingom ne velja. Namreč vsako leto že tradicionalno izdajo infografiko z naslovom »Spletni sezonski trendi«, ki temeljijo na slovenskih podatkih. Kot se za uspešno podjetje spodobi pa količina podatkov na katerih se opravi analiza trendov iz leta v leto raste in tako vsako leto dobimo boljše in  natančnejše podatke.

Letošnji »Spletni sezonski trendi 2013« so bili precej zaznamovani z zakonom, ki je po mojem mnenju naredil več škode, kot koristi. Namreč zaradi nekaterih posameznikov, ki so izkoriščali zakonsko ne dodelano področje smo sedaj vsi, še posebej tisti v Sloveniji in še v nekaterih drugih državah dobili najstrožjo obliko kontroliranja piškotkov. Zaradi tega so nastradali tako uporabniki, kot lastniki spletnih mest in posledično se je zmanjšala kvaliteta pridobljenih statističnih podatkov oz. je potrebno za doseganje enakih rezultatov precej več znanja in energije.

Vseeno pa ni vse tako slabo, iz infografike je razvidno, da se je povprečen čas, ki ga uporabniki preživijo na strani precej povečal, saj znaša že 2 minuti in 30 sekund. V tem času pa si v povprečju uporabnik pogleda 3,79 strani. Iz tega lahko sklepamo, da so vsebine uporabne in bogate s strani multimedijskih vsebin. Vse ostale pomembne podatke pa si oglejte na spodnji infografiki.

Spletni-sezonski-trendi-2013

Sezonske trende bi bilo zanimivo nadgraditi s podrobnejšimi podatki o uporabnikovih dostopih, kot so naprave dostopa, operacijski sitem uporabnika, moč prenosa (3g ali kabel) in resolucija ekrana. Mogoče v bližnji prihodnosti dočakamo tudi takšno analizo trendov.

Vir in podrobnejše informacije: http://www.red-orbit.si/blog/infografika-spletni-trendi-2013

Komentiraj


*