Infografika: Uporabniki na različnih napravah

Infografika-Uporabniki-na-razlicnih-napravah

Red Orbit je izdal novo infografiko z naslovom »Uporabniki na različnih napravah« oz. podnaslovom »Kako slovenski uporabniki uporabljajo računalnike, mobilne telefone in tablice«. Kot lahko razberemo iz naslova se infografika dotika zelo zanimive teme, in sicer ali dostop preko mobilnih naprav, kot so tablice in mobilni telefoni že prekaša dostope preko računalnikov pri slovenskih uporabnikih.

Infografika »Uporabniki na različnih napravah« nam postreže z zanimivimi podatki, ki jih do sedaj za slovenske uporabnike še nisem zasledil. Namreč večina podatkov, ki je na voljo na spletu je usmerjenih v bolj razvite dežele in tako je težko vleči vzporednice z slovenskimi uporabniki. Red Orbit infografika pa nam postreže ravno s temi podatki.

Prvi meni najzanimivejši sklop prikazuje delež uporabe naprav za dostop do interneta. Mobilni dostop proti računalniškemu dostopu do interneta je nekako v razmerju 15% proti 85%, kar na prvi pogled ni veliko, vendar, če vlečemo vzporednice z lanskim letom mobilni dostop raste približno 50% na leto medtem, ko dostop preko računalnika pada za slabih 12%. Iz tega lahko sklepamo, da bo mobilni dostop kmalu enakovreden klasičnemu dostopu tudi pri nas.

Ostali statistični podatki infografike se dotikajo še starostnih skupin, čas dostopa glede na napravo, obnašanja na strani, čas nalaganja spletnih strani, nakupovanje, … več informacij na spodnji infografiki.

device-comparison-infographic

Omembe vredno je tudi to, da se je podjetje Red Orbit odzvalo na mojo idejo o takšni infografiki. Takšno infografiko smo za slovenski trg že res potrebovali. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in dostopom do velikega števila analitičnih podatkov o slovenskih uporabnikih so tako lahko izdelali kvalitetno infografiko, ki bo v pomoč tudi izdelovalcem spletnih strani in izkušen. Lep primer dobre komunikacije blagovne znamke na digitalnih medijih, hvala Red Orbit.

Vir in podrobnejše informacije: http://www.red-orbit.si/blog/kako-se-na-spletu-vedemo-na-razlicnih-napravah

Komentiraj


*