Where the hell is Matt?

“Where the hell is Matt?” po slovensko “Kje hudiča je Matt?” je preprosta ideja, ki je postala svetovni hit. Eden najboljših viralnih videov, ki je nastal čisto po naključju.

Zgodba o Mattu je preprosta, v življenju si je želel samo ustvarjati in igrati računalniške igrice. Svoje cilje je dosegel precej hitro in v njih tudi užival. Kmalu pa je spoznal, da bi lahko bilo do življenja še kaj več, kot le delo. Zaradi tega je pustil svojo službo in se s svojimi prihranki odpravil na potovanje po Aziji. Na tem potovanju pa se je tudi začela zgodba “Where the hell is Matt?”, ki mu je spremenila življenje.

Na popotovanju po Aziji mu je prijatelj predlagal, da posname njegov ples na video. Čez nekaj let je nekdo našel video na spletu in ga posredoval naprej svojim prijateljem in oni tako naprej. Tako se je začela viralna zgodba.

Kmalu ga je opazilo podjetje Stride gum, ki mu je ponudilo sponzorirano potovanje po svetu v zameno za nov video. Matt je ponudbo seveda sprejel in v letu 2006 se je odpravil na 6 mesečno potovanje. Obiskal je 39 držav na 7 kontinentih, kjer je precej plesal.
Naslednje leto pa se je Matt ponovno odpravil po svetu. Tokrat so se njegovemu plesu pridružili še vsi navdušenci, ki so mu pisali. Posnel je tudi serijo reklam za kartico Viso.

Reklama za VISO

Matt piše svoj blog, kjer redno objavlja članke. Prekratkim je izdal tudi knjigo »Dancing Badly Around the World« in glasbeni CD z glasbo.

http://www.wherethehellismatt.com/

  • Vilma

    Preprosta stvar – pozitivna energija, ki nas naj združuje. Kaj zavraga se tega ni “spomnil” že kdo prej? Bravo Matt …

    Odgovori
  • gregor

    “where the hell is Matt” je stara potegavščina :-)

    Odgovori

Komentiraj


*