cleanup.pictures – brisanje vsebine iz slike

Spletno orodje z imenom cleanup.pictures počne ravno to kar pravi domena, brisanje vsebine iz slike. Vsebine, ki jih ne želimo imeti na sliki enostavno označimo in znanost naredi preostalo.

Orodje “cleanup.pictures” je zelo podobni funkciji, ki jo srečamo v Photoshopu z imenom “Spot Healing Brush”, razlika je samo v tem, da je ta storitev brezplačna in v brskalniku. Storitev je precej podobna orodju “Remove.bg – Odstranite ozadje slike“.

Če vas dodatno zanima znanost v ozadju “Resolution-robust Large Mask Inpainting with Fourier Convolutions“. Avtorji orodja so inženirji orodja ClipDrop, ki omogoča enostavno odstranjevanje ozadja oz. zajemanje elementov brez ozadja. Edina slabost, ki sem jo opazil je ta, da je velikost kreirane slike manjša od originalne, kar običajno ni dovolj kvalitetno za tisk, ampak več kot dovolj za splet. Pri uporabi spletnih storitev bodite vedno pozorni na vsebine, ki jih pošiljate v svet, namreč nikoli ne veš kaj se v ozadju dogaja z vsebinami.

Testni primer, ki ni bil enostaven, saj je ozadje precej težavno in ni dovolj “mesa” v okolico za lepo tranzicijo slike.

https://cleanup.pictures/

Komentiraj


*