PDF brezplačno orodje

Delo na PDF dokumentih zahteva posebno programsko opremo, zato je brezplačna orodja, kot je PDF24 vedno imeti dobro pri roki.

Format PDF (Portable Document Format), je datotečni format razvit s strani Adoba v letu 1992 in je običajno rezerviran za urejanje dokumentov, scanov, priprav za tisk, … Za urejanje slednjih pa običajno potrebujemo posebno programsko opremo, velikokrat tudi plačljivo.

Velikokrat se plačljivi programski opremi pojavi brezplačna konkurenca, ki lahko podobno delo opravi popolnoma enakovredno. Eno takšnih orodij je tudi PDF24 Tools, ki nam omogoča 30 najrazličnejših PDF funkcij za delo z njimi. V praksi to pomeni, združevanje, vrtenja strani, dodajanja številk, optimizacije, … Podobno oz. alternativno orodje je tudi ILOVEPDF smo si ga že ogledali.

Orodje PDF24 deluje v samem brskalniku tako dodatno nameščanje ni potrebno. Poseben poudarek dajejo varnosti, PDF24 zagotavlja, da so vsi prenosi šifrirani in vse datoteke popolnoma odstranjene s strežnikov v času ene strežniške ure. Na voljo pa je seveda tudi verzija PDF24 Creator, ki deluje lokalno (namestitev) in je bolj varna, saj postopki potekajo na lokalnem računalniku.

Pri nalaganju datotek v splet je vedno dobro imeti pomisleke, saj nikoli ne vemo kaj točno se zgodi z naloženimi datotekami. Tudi, če piše drugače jih lahko kdo vidi ali celo zlorabi. Zato bodite vedno pozorni pri nalaganju občutljivih informacij na splet.

Več informacij: tools.pdf24.org

Komentiraj


*