Pixlr in Splashup – online alternativa Photoshopu

Pixlr in Splashup sta online alternativi Photoshopu, ki je najbolj razširjenemu program za obdelavo in pripravo slik oziroma grafik. Cena slednjega je seveda tudi temu primerna in zaradi tega ima tudi nekaj brezplačnih alternativ, kot je npr. GIMB.

Glavna prednost programa Pixlr in Splashup pred Photoshopom in Gimpom pa je, da ne potrebujeta inštalacije na računalnikih. Tako jih lahko uporabljamo tudi na računalnikih, ki imajo bolj strogo administrativno upravljanje oziroma nimamo administratorskih pravic za inštalacijo.

Tako, kot Pixlr tudi Splashup uporablja Photoshop postavitev orodij in funkcij. Če že uporabljate Photoshop tranzicija na online programa ne bo težka. Omogočata nam praktično vse glavne funkcije, ki smo jih navajeni v Photoshopu. Tudi s screnshoti ne boste imeli težav. Oba programa omogočata tudi online shrambo podatkov. Za uporabo te funkcije morate biti registriran uporabnik medtem, ko lahko ostale funkcije uporabljate brez registracije.

Photoshop Express

Tudi pri Adobeju niso stali križem rok in tako lansirali online verzijo Photoshopa – Photoshop Express, ki je zelo podobna zgoraj opisanima programoma. Slednjo verzijo programa so prilagodili v obliki aplikacije tudi za iOS in Android.

Ostali zanimivi online programi za obdelavo slik: Sumo Paint, Snipshot, Pizap, Pixenate in Picture2Life.

Komentiraj


*