Screencastify – Snemanje zaslona

PrintScrn funkcija nam velikokrat rešuje situacijo, ko potrebujemo zajem vsebine na zaslonu. Večja težava pa nastane, ko je potrebno vsebino na zaslonu posneti, običajno v teh primerih vskočijo telefoni ali pa posebna programska oprema, ki jo običajno nimamo pri roki. Na voljo pa imamo še tretjo pot, vtičnik za Chrome “Screencastify”, ki nam omogoča snemanje zaslona oz. zajemanje slike na zaslonu.

Zajemanje slike s mobilnim telefonom ni najboljše, običajno vidimo pikice (px) zaslona, slika ni najbolj ostra, … posebna programska orodja pa ponavadi zahtevajo denarni vložek ter nameščanje programske opreme, ki pa nam je odveč za tisti posnetek ali dva, ki jih potrebujemo.

Vtičnik “Screencastify” za brskalnik Chrome nam omogoča ravno to enostavno snemanje in shranjevanje posnetkov zaslona. Snemamo lahko aktiven tab v brskalniku, desktop ali pogled spletne kamere. Poleg različnih oblik snemanja imamo še nekaj osnovnih funkcij, ki nam olajšajo delo. Na voljo pa imamo seveda brezplačno verzijo, ki ima omejitev v dolžini, količini videov mesečno in vodnemu žigu, ter plačljivo verzijo z letno naročnino 23€ na uporabnika, ki je brez omejitev in dodatnimi funkcionalnostmi.

Sam uporabljam brezplačno verzijo, ker zadovoljuje moje potrebe, ki so običajno v smeri prikaza delovanja ali prikaza napake na strani, vsekakor pa mi olajša in pohitri delo. Več infa na: www.screencastify.com.

Komentiraj


*