Optimizacija spletnih strani (SEO) – pomoč pri pripravi osnovne optimizacije

Optimizacijo spletnih strani(SEO) delimo na optimizacijo spletnega mesta in optimizacijo izven njega. Optimizacijo spletnega mesta pa se razdeli na tehnično optimizacijo in vsebinsko optimizacijo.

Tehnična optimizacija zahteva pravilno uporabo določenih elementov, ki so na spletni strani ali pa so del nje. Ti elementi so: ključne besede, naslov strani, naslovi (H1, H2, H3, …), vsebina, slike, meta oznake, imena datotek, imena povezav, imena podmap, načrt strani in vključevanje zunanjih datotek(CSS in JavaScript).
Vsebinska optimizacije pa zahteva vsebino, ki je optimizirana na izbrane ključne besede. Optimalno naj bi besedilo obsegalo nekje med 300 – 500 besed. Pojavljanje ključnih besed pa naj bi bilo 3-5%.

Optimizacija izven spletnega mesta (ang. off-site optimization) pa se vrti okoli povezovanja spletne strani z drugimi stranmi. Potrebujemo, čim več kakovostnih in relevantnih zunanjih povezav. Primer najboljših spletnih mest so strani, ki so dobro obiskane, ugledne in imajo podobno vsebino, kot naše spletno mesto. Elementi optimizacije izven spletnega mesta so: število zunanjih povezav, kvaliteta zunanjih povezav, besedilo na povezavi, starost povezave, popularnost domene, starost domene in hitrost pridobivanja zunanjih povezav.

Zaradi lažje priprave osnovne optimizacije sem vam pripravil nekaj ključnih točk in polja, ki vam bodo v pomoč pri optimizaciji spletnih strani – Optimizacija spletnih strani (SEO).

Komentiraj


*