Optimizacija za iskalnike – 5 optimizacijskih mitov

SEO-miti

 1. Tehnologija iskalnikov se razvija prehitro in ji ne morem slediti!
  Medtem, ko se tehnologija iskalnikov razvija zelo hitro, ostajajo temelji optimizacije za iskalnike(SEO) enaki. Ustvarite zanimivo in pomembno vsebino na dobro oblikovani in zasnovani infrastrukturi. Če vam uspe slednje ste že na dobri poti, saj vas lahko osnove popeljejo precej daleč.
 2.  

 3. Prijavljanje moje spletne strani v iskalnike traja predolgo.
  Svoje strani lahko prijavite tudi ročno. Velika verjetnost pa je, da jo bodo iskalniki pobrali sami med svojim iskanjem. Priporočljivo je prijaviti samo vhodno stran enkrat.
 4.  

 5. Optimizacija spletnih strani (SEO) je nevarna in lahko povzroči izločitev strani iz iskalnikov.
  Veliko ljudi še vedno želi prevarati iskalnike. Uporaba ilegalnih metod vas lahko izloči iz iskalnikov. Strategija optimizacije temelji na dobro oblikovani in uporabni spletni strani. Če je stran uporabna za uporabnike in enostavna za uporabo, imate veliko možnosti za visoke rezultate v iskalnikih.
 6.  

 7. META oznake – Ključne besede(Keywords) in Opis(Description) so najpomembnejši del optimizacije strani(SEO).
  To je držalo pred mnogimi leti. Značka Keywords je že preminula, Description pa je precej manj pomemben, kot je bil. Veliko bolj sta pomembna sta struktura spletnega mestai in same strani.
 8.  

 9. Rezultati optimizacije za iskalnike so vidni takoj.
  Optimizacija spletnih strani potrebuje čas, tega ne moremo zanikati. Ampak, če to storimo pravilno je nagrada, ki jo dobimo vredna vsakega truda. Priporočljiva je mesečna analiza uspešnosti optimizacije za iskalnike (SEO).

 
VIR: .net, issue 195, november 2009

 • Kako je 3. mit, če je pa res, kar tudi sami napišete v tekstu

  Odgovori
 • Mit je, da vas lahko optimizacija izbriše iz iskalnikov. Kar ne drži. Drži, če uporabljate ilegalne metode optimizacije, če se pa uporabljajo temeljne metode optimizacije pa slednje ne drži.

  Odgovori

Komentiraj


*