Orodja za spletno optimizacijo – SEO

Orodja za spletno optimizacijo – SEO

Doseganje pozicij na prvih straneh iskalnikov, kot je Google so za velika in mala podjetja zelo pomembna. Prve strani iskalnikov prinašajo namreč več prometa in posledično tudi več zaslužka. Ker je spletna optimizacija (SEO) živa stvar in se je potrebno z njo ukvarjati ves čas nam pri tem lahko pomagajo tudi orodja za spletno optimizacijo.

Google Analytics – https://analytics.google.com

Najbolj prepoznavno orodje za spremljanje statistike obiska spletnih strani. Analiziranje podatkov na eni lokaciji z poglobljenimi pregledi naših uporabnikov, ki stran ali strani uporabljajo.

Google Highlighter – https://www.google.com/webmasters/tools/data-highlighter

Google Highlighter je Webmaster orodje, ki nam omogoča, da spletnim iskalnikom lažje posredujemo strukturirane podatke iz naše strani, kot so npr. podatki za dogodke, izdelke, … Z orodjem Google Highliter enostavno označimo vse želene podatke, Google jih nato po analizi med iskanimi rezultati lahko prikaže bolj atraktivno.

Screaming Frog – https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider

SEO Spider je aplikacija, ki pregleda naše spletno mesto za povezave, slike, CSS in skripte. Na podlagi pridobljenih podatkov oceni našo spletno optimizacijo – SEO.

SEMrush – https://www.semrush.com

Semrush je spletna aplikacija, ki nam omogoča pregled organskega obiska. Namenjena je tehničnemu SEO pregledu, kot tudi možnosti za izboljšanje organskega obiska. Orodje ponuja tudi možnost analize konkurence za razvoj boljše lastne strategije.

GTmetrix – https://gtmetrix.com

GTmetrix je spletna aplikacija, ki nam omogoča pregled in analizo spletne strani na podlagi katere ugotovimo ali smo se pri spletni optimizaciji odrezali bolje ali slabše. Aplikacija na podlagi hitrosti nalaganja in izvedbe spletne strani priporoča izboljšave za boljšo spletno optimizacijo – SEO.

GTmetrix primer

Komentiraj


*