SEO orodja in storitve za optimizacijo

Na spletu imamo na voljo veliko orodij in storitev, ki trdijo da lahko SEO procese avtomatizirajo, ki pa običajno niso vredne investicije. V izogib večjim stroškom lahko uporabimo nekatera cenejša ali celo brezplačna orodja za optimizacijo.

Google Search Console 

Googlovo brezplačno orodje, ki omogoča pregled in diagnozo SEO težav iz področja indeksiranja, mobilne podpore in robots.txt. Tu lahko dobimo tudi uporabne podatke, kako so naš našli naši uporabniki. Orodje je brezplačno.

Različna orodja za analitiko

Analitika ni čisto SEO orodje, vendar lahko dobimo veliko povratnih informacij, ki nam pomagajo pri SEO delu. Nova zakonodaja glede piškotkov je določena analitična orodja ohromila, na primer Google Analytics.

Screaming Frog 

Orodje, ki omogoča izvoz in diagnozo strani za SEO težave. Ima na voljo tudi analizo strežniške log datoteke. Brezplačna verzija (lite) in plačljiva verzija.

Little Warden 

Orodje, ki na mesto nas skrbi, da se izognemo določenim SEO težavam, ki so povezane s spremembami na strani, kot so: status strani, SSL potek, spremembe naslovov, tagov, GA/GTM spremembe, Meta description spremembe, preusmeritve hhtp v https, MX zapisi, www preusmeritev, robots.txt, sitempa pregled, potek domene, GEO preusmeritve, 404 strani, … Plačljivo orodje, ima prehodno obdobje.

SearchPilot 

V večjih organizacijah se velikokrat srečamo z vprašanji kako bo ta sprememba vplivala na ROI. To orodje s pomočjo A/B testiranja SEO sprememb omogočena odgovore na takšne spremembe. Orodje je plačljivo.

AccuRanker 

Orodje, ki meri “rank” naših ključnih besed skozi različne geolokacije. Orodje sicer ni uporabno za vse, saj se Googlov algoritem stalno spreminja, lahko pa naprednejšim uporabnikom prinese prednost pred konkurenco. Plačljivo orodje, ima prehodno obdobje.

Big Metrics 

Dobro orodje za grafičen prikaz velike količine podatkov strankam. orodje analizira podatke Google Search Console in naredi slednje primernejše in bolj uporabne. Plačljivo orodje, ima prehodno obdobje.

Komentiraj


*