SEO silosna struktura

Spletna optimizacija, skrajšano SEO nam služi temu, da spletne strani v spletnih iskalnikih postavljamo čim višje med rezultati za izbrane ključne besede. Na voljo imamo veliko različnih tehnik za spletno optimizacijo, en del v mozaiku pa predstavlja tudi tehnika s pomočjo silosne strukture.

SEO silosna struktura v osnovi uporablja tehniko “internega” povezovanja, ki omogoča prenos moči, ustreznost zadetkov, dviguje zaupanje oz. avtoriteto ciljnega spletnega mesta. Glaven namen silosnih spletnih strani je, da služijo samo eni ciljni spletni strani, ki jo želimo optimizirati oz. postaviti višje med rezultati.

Zgradba SEO silosne strani je tako sestavljena in ene povezave v zgornjem delu na glavno stran in še z eno ali dvema povezavama nižje na določene strani in brez dodatnih linkov v “body-ju”. Ciljna stran ima lahko samo eno povezavo v SEO silosno strukturo. Za lažjo predstavo si oglejte spodnjo shemo.

Spletna optimizacije se najlažje lotimo s testiranjem, tako je tudi s SEO silosno strukturo. Nekje začnemo, počakamo in izmerimo rezultate, ter jih ustrezno primerjamo s prvotnimi. Če je potrebno zadeve popravimo, drugače nadaljujemo naprej, dokler ne dosežemo željenega učinka. Optimizacija je tek na dolge proge.

Več informacij o spletni optimizaciji je na voljo na strani Optimizacija spletnih strani.

Komentiraj


*