Volkswagen Search Engine Ad – SEO oglas

Projekti, ki temeljijo na Googlovem iskalniku oz. na optimizaciji (SEO) so vedno tvegani. V veliki meri takim oglasom spodleti že v začetku, saj se ne prikazujejo, tako kot so si to zaželeli ustvarjalci projekta. Vsake toliko časa pa naletimo na izjemo, ki dokaže, da lahko z malo truda dosežemo zelo dobre rezultate.

Kampanjo z naslovom “Volkswagen Search Engine Ad” so zasnovali pri SEA-Teamu. Njen fokus pa je na Googlovem iskalniku slik, ki z ustreznim vnosom optimiziranih besed (ultimate business car) prikaže oglas na prvem mestu med Googlovimi zadetki slik. Za razliko od večino drugih primerov, ki temeljijo samo na slikah in teorijah, ki so velikokrat plod Photoshopa ali njemu sorodnih programov lahko tega vsak preveri sam v svojem brskalniku. SEO oglas preverjeno še danes deluje!

Volkswagen-Search-Engine-Ad_SEO-oglas

Kako se lotiti SEO oglasa?

Ekipa, ki je pripravila SEO oglas “Volkswagen Search Engine Ad” se je zadeve lotila precej preprosto. Uporabili so ključne in vsem znane parametre za optimizacijo slik na Googlovem iskalniku. Temu primerno so pripravili štiri ločena spletna mesta ustrezno optimizirana na ključne besede “ultimate business car”. Seveda imajo vsa štiri mini spletna mesta oz. njihove domene te besede tudi v samem imenu (ultimatebusinesscar.com, ultimatebusinesscar.net, ultimatebusinesscar.nl in ultimatebusinesscar.info). Nato je sledila samo še fina nastavitev besedila, da se slike pojavijo v ustreznem vrstnem redu. Vse ostalo je prepuščeno sreči oz. Googlovemu iskalniku za prikaz slik. Pohvalno in izvirno.

Vir: www.digitalbuzzblog.com/volkswagen-the-search-engine-ad

Komentiraj


*