YouTube spreminja prikaz vstavljenih posnetkov

Vstavljanje(embed) YouTube video vsebin v spletne vsebine je pogost pojav, ki ga na spletu redno srečujemo. Do sedaj smo lahko z različnimi parametri ustrezno kontrolirali prikaz vstavljenih video vsebin in tako imeli več svobode. Ker se splet iz dneva v dan spreminja se spreminjajo tudi pogoji, tako je YouTube konec lanskega leta potiho spremenil prikaz vstavljenih video vsebin.

Glavne spremembe, ki najbolj vplivajo na prikaz vstavljenih videov sta parametra “rel” in “showinfo”. Parameter “rel” je kontroliral prikaz sorodnih vsebin, ki so se lahko prikazale ali ne. Sedaj ta parameter deluje drugače, namesto, da ne prikaže nič sorodnih vsebin, kar smo običajno preferirali sedaj pokaže sorodne vsebine iz istega kanala. Parameter “showinfo” je vplival na prikaz vsebin naslov, ter avatarja pa se je odstranil. V praksi to pomeni, da je avatar, naslov videa vedno viden na začetku, med pavzo, ter na koncu.

Spremembe so stopile v veljavo 25. septembra 2018. Parameter “showinfo” pa se tako ne upošteva več. Več informacij: https://developers.google.com/youtube/player_parameters#release_notes_08_23_2018

Komentiraj


*