SayWhatko V2 – moja designerska igrača

SayWhatko je Pomagalnikova designerska igrača. Prvotni ideji, načrtovanju in izdelavi prototipnih modelov sem se posvetil v članku “Pomagalnikova designerska igrača – SayWhat v1.0“. Sedaj pa sem zadevo zastavil malo bolj profesionalno in rodila se je prva serija designerske igrače SayWhatko.

SayWhatko je designerska igrača narejena po vzoru podobnih igrač, ki so popolnoma prazne – brez poslikave (blank toys). Lastniku omogoča, da jo poslika po lastnih željah oziroma domišljiji ali pa pusti v celoti prazno.

Izdelava designerske igrače SayWhatko je bila razdeljena v več faz. Prva faza je predstavljala izdelavo modela oz. modelov iz kovine. Slednje smo v drugi fazi uporabili za izdelavo kalupa, ki bo namenjen vsem naslednjim končnim izdelkom. Zaradi lažje izdelave sta bila namesto enega velikega izdelana dva manjša kalupa. V tretji fazi pa smo dobljena kalupa uporabili za vlivanje posebne mase Kremenit – keramični prah za vlivanje. Slednja pa je osnova za izdelavo designerske igrače SayWhatko.

Kalupa, ki sta bila izdelana sta precej podobna silikonskim modelčkom za led. Masa Kremenit je bila izbrana, ker nam omogoča enostavno risanje oz. poslikavo izdelka. Poleg tega pa se zelo enostavno pripravi in hitro suši ter tako omogoča serijsko proizvodnjo. Izdelava igrače je bila tako precej podobna pripravljanju lednih kock v silikonskih modelih.

SayWhatko je na otip gladek in brez vonja. Občutek pa imamo, da imamo v rokah neko mešanico med keramiko in plastiko. Dimenzije prve Pomagalnikove designerske igrače SayWhatko so: dolžina 3cm, širina 2,466 cm in višina 1,2 cm. Teža pa znaša 9 gramov.

Zahvala za izdelavo kovinskih modelov gre Bovhcu, zahvala za izdelavo kalupov in samega izdelka pa gre podjetju Bartap. Vsem vpletenim se za izpolnitev želje o lastni designerski igrači iskreno zahvaljujem.

Komentiraj


*