Kako kopiramo transparente slike PNG iz brskalnika v Photoshop

kako-kopiramo-transparente-slike-gif-in-png-iz-brskalnika-v-photoshop

Kopiranje transparentih slik PNG iz brskalnika v Photoshop vedno povzroča težave, in sicer transparenca se avtomatsko spremeni v črno barvo. Poleg konverzije transparentne barve v črno se velikokrat srečamo tudi z poslabšanimi elementi, ki “počivajo” na transparenci.

Zanimivo je, da se problem pojavlja v Photoshop programu oz. nekaterih grafičnih programih, medtem ko npr. v Office orodjih, kot so Word in Power Point kopiranje deluje brez težav, ohrani se transparenca. Težava tako ne tiči v brskalniku ali vašemu računalniku, ampak v samem grafičnem programu – Photoshop.

Kako se znebimo črne barve na transparentnih slikah

 1. Kopiranje slike na lokalni disk
  Sliko enostavno najprej skopiramo na lokalni disk, npr. namizje. Nato sliko odpremo v Photoshopu. Slabost te metode je ta, da imamo na disku shranjeno sliko in seveda daljši postopek.
 2. Odstranjevanje črne barve
  V vstavljeni sliki v Photoshopu enostavno označimo dodano črno barvo in jo ročno odstranimo. Ta metoda zahteva veliko dela, poleg tega pa lahko nehote odstranimo dele slike, ki jih ne želimo odstraniti zato se ta metoda se odsvetuje.
 3. Odpiranje slike v Photoshopu preko URLja
  Najboljša in preprosta metoda zahteva, da z desnim klikom miške najprej shranimo URL slike in nato v Photoshopu izberemo “File” > “Open” in vstavimo URL povezavo do slike in kliknemo na gumb “Open”. Slika se odpre pravilno.
 4. Uporaba namenskih vtičnikov za brskalnike
  Zaradi opisanih težav so se za nekatere brskalnike pojavili vtičniki za odpiranje slik v Photoshop programu. “Open in Photoshop” je na voljo za Firefox in
  Chrome, vtičnik pa v seznam, ki je na desnem miškinem kazalcu doda opcijo “Open in Photoshop”, ki sliko avtomatsko odpre v Photoshop programu.

Sam pri svojem delu najraje uporabljam 3. metodo, odpiranje slike v Photoshupo s pomočjo URL povezave. Namreč ta metoda je zame najhitrejša in najlažja.

Komentiraj


*