Aplikacija, ki rešuje življenja – App to save lives

Pri San Ramon Valley Protection Districtu (USA) so izdali pomembno iPhone aplikacijo namenjeno medicinskemu področju. Glaven namen aplikacije je zmanjšanje smrtnosti zaradi nenadnega zastoja srca.

Ideja je precej preprosta, klicu na pomoč na 911, ki sproži standardni postopek, ki smo ga vajeni iz ameriških filmov sledi dodaten alarm, ki se pošlje vsem registriranim uporabnikom za pomoč v bližini kraja dogodka. Primer realne situacije je, ko nujno potrebujete zdravnika in je reševalno vozilo oddaljeno več minut. Medtem je zdravnik ali kakšna druga usposobljena oseba v neposredni bližini. Takšne osebe bi lahko pomagale v trenutku, le če bi vedele da potrebuje pomoč.

Aplikacija napoti uporabnika tudi do najbližje javno dostopnega defibrilatorja.

Aplikacija je trenutno na voljo samo v Združenih državah Amerike. Glede na naravo aplikacije pa je slednja preveč pomembna za reševanje življenj, da bi znanje zadržali zase. Znanje in aplikacijo nameravajo tako deliti globalno.

iPhone aplikacija resnično prikaže uporabnost pametnih telefonov oziroma njihovih aplikacij. Držimo pesti, da nekoč dobimo tudi defibrilator aplikacijo.

Aplikacija: http://www.firedepartment.mobi/

Vir: http://www.combinedmedia.ie/health/blog/app-to-save-lives

Komentiraj


*