CSS Grid Playground – Mozilla

Postavljanje spletnih strani oz. posameznih modulov na spletni strani je vedno zahteven podvig. K sreči nam relativno nova značka CSS Grid Layout popolnoma spremeni in predvsem olajša delo. Ker gre za novo značko in nov način dela, ki še ni popolnoma vpeljan v proces izdelave spletnih strani so pri Mozilli pripravili odlično orodje, ki nas popelje bližje uporabi CSS Grid Layout-a pri lastnih projektih.

Orodje CSS Grid Playground je na voljo na povezavi https://mozilladevelopers.github.io/playground/css-grid, razdeljeno pa je na 10 poglavij, ki vas popeljejo v svet CSS Grid Layout-a. Poleg orodja za CSS Grid Layout so pri Mozilli nadgradili brskalnik za razvijalce, ki ima sedaj tudi podporo za CSS Grid Layout. Nov način dela bo tako še olajšan, saj lahko spremembe testiramo v samem brskalniku.

Ali lahko CSS Grid Layout že uporabimo?

CSS Grid Layout ima danes podporo že v vseh novejših verzijah brskalnikov. Nekaj manjših težav imamo pri IE brskalnikih in pri starejših verzijah brskalnikov, kjer je potrebno zagotoviti ustrezno alternativo.

Save

Komentiraj


*