Font Dragr – testiranje fontov na obstoječih straneh

Font-Dragr-testiranje-fontov-na-obstojecih-straneh

Uporaba nestandardnih fontov na spletnih strani je zamuden proces. Potrebno je izbrati ustrezen font, ga pretvoriti v ustrezne formate in ga nato dodati našim CSS stilom. Vse skupaj postane v fazi načrtovanja oz. ponavljajočega procesa časovno potratno. Na voljo pa imamo tudi alternativo Font Dragr, ki proces testiranja fontov olajša.

Font Dragr nam ponuja nov način testiranja fontov v samem brskalniku. Želeni font enostavno potegnemo v brskalnik in že lahko testiramo – izbrani font avtomatsko zamenja font na spletni strani.

Font Dragr podpira različne formate fontov: TrueType (TTF), OpenType (OTF), Scalable Vector Graphics (SVG) and Web Open Font Format (WOFF). Samo orodje pa je razvil Ryan Seddon.

Osnovni način uporabe

Želeni font enostavno potegnemo na stran Font Dragr. Poiščemo zavihek »Editor« in že lahko testiramo izbrani font v primerjavi velikosti, velikosti fonta, odtenkih in posameznih črk. Celotna stran je v »edit« obliki, tako da lahko poljubno dodajamo besedilo in testiramo različne variacije. Za dodatno testiranje pa imamo v zavihku »Gallery« na voljo 9 fontov.

Bookmarklet za brskalnike

Precej bolj uporaben način orodja Font Dagr pa je v obliki »bookmarkleta«, ki omogoča da katerikoli strani spremenimo font.

Najprej moramo shraniti »bookmarklet« Font Drgar med priljubljene povezave. Nato na želeni strani kliknemo na »bookmarklet« in odpre se nam orodna vrstica za testiranje. V orodno vrstico potegnemo želeni font in po potrebi izberemo »selector« za CSS značko in že lahko testiramo različne fonte.

Font-Dragr-testiranje-fontov-na-obstojecih-straneh-DEMOPrimer fonta Comis Sans

Več informacij: http://fontdragr.com/

Komentiraj


*