Google Chrome Frame – Za zmogljivejši IE brskalnik

Google Chrome Frame je brezplačen vtičnik za Internet Explorer, ki temelji na odprto kodnem projektu Chromium. Namen vtičnika je izboljšati učinkovitost delovanja in vpeljava novih funkcij v IE brskalnike.

Google Chrome Frame je bil razvit z namenom, da pomaga spletnim razvijalcem pri ustvarjanju hitrih in bogatih aplikacij, kot je bil v času ustvarjanja vtičnika Google Wave. Zadnje izboljšave v JavaScriptu in prihod HTML5 so namreč omogočili spletnim aplikacijam opravljanje funkcij, ki so bile prej možne samo s programsko opremo nameščeno na samih računalnikih.

Glavni problem, ki se nas drži še danes pa je široka raba različnih verzij IE brskalnika, ki teh tehnologij ne podpira. Zaradi njegove široke rabe pa različnih verzij IE brskalnika ne smemo zanemariti. V izogib iskanju različnih rešitev in omejevanju aplikacij pa je bil razvit Google Chrome Frame.

Implementacija vtičnik Google Chrome Frame v spletno stran je dokaj enostavna. Vključimo ga s pomočjo meta oznake v glavi HTML datoteke. Google Chrome Frame avtomatsko zazna to meta značko in se avtomatsko vklopi.

Google Chrome Frame vključimo s pomočjo meta značke v glavi strani:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="chrome=1">

Dodatne informacije na voljo na Wikipediji – Google Chrome Frame in na sami strani projekta Google Chrome Frame.

Komentiraj


*