Gostovanje spletnih strani na Dropboxu

Gostovanje-spletnih-strani-na-Dropboxu

Dropbox je eden glavnih ponudnikov shranjevanja podatkov v oblaku. Poleg shranjevanja pa nam preko map za deljenje podatkov ponuja tudi enostavno rešitev za postavljanje klasičnih statičnih spletnih strani. Statične spletne strani pri gostovanju na Dropboxu ne potrebujejo strežnika, ampak so enostavno shranjene v javni mapi. Takšne strani so seveda omejene na HTML, CSS in Javascript knjižnice, ker Dropbox ne izvaja kode na strežniku.

Postavitev takšne strani je precej preprosta, vse kar potrebujemo je to, da v Dropboxu ustvarimo javno mapo oz. če je ta že ustvarjena vanjo naložimo našo spletno stran. Potem kliknemo na našo začetno stran (običajno index.html) in s pomočjo desnega klika poiščemo »copy public link…« akcijo, ki nam sporoči naš spletni naslov. Ta naslov lahko potem brez težav delimo in tako omogočimo dostop do naše spletne strani.

Gostovanje-spletnih-strani-na-Dropboxu-2

Zapis našega URLja je običajno »https://dl.dropboxusercontent.com/u/[DropboxID]/WWW/index.html«, ki pa določenim uporabnikom ne zadošča oz. je ta predolg. Zato lahko uporabimo različne URL skrajševalnike, druge storitve, kot so KISSr, DropPages, Site44 ali pa celo lastno domeno z uporabo CNAME funkcije.

Seveda takšna stran ni primerna za resna podjetja ali storitve, v takšnih primerih raje izberite ustrezno gostovanje.

Komentiraj


*