iPhone – ultimativna igrača

iPhone 3G S ni samo telefon, ampak prava mobilna pisarna oziroma ultimativna igrača. Poleg osnovnih funkcij, ki jih podpira praktično vsak mobilni telefon(klicanje, SMS, …) nam ponudi še kopico drugih storitev. Naj omenim samo brskanje po spletu, dostop do elektronske pošte, pregledovanje priponk (PDF, DOC, …), pregledovanje zemljevidov, vremenske napovedi, … Lahko se obnaša tudi, kot navaden iPod in nam ponudi predvajanje glasbe ali pa predvajanje video vsebin, ki pri velikem ekranu ponuja že kar kvaliteten ogled(če vzamemo v zakup, da gre za mobilni telefon).

iPhone

Uporabljamo lahko poljubno število aplikacij, ki si jih namestimo po svojih željah oziroma potrebah. Aplikacije dobimo preko iTunes App Store-a, lahko pa so brezplačne ali plačljive. Pri uporabi aplikacij, ki zahtevajo prenašanje podatkov s spleta moramo paziti na prenos podatkov, drugače imamo lahko hitro visok račun(to še posebno velja za tujino). Temu se lahko izognemo z povezovanjem preko WiFi omrežij in izklopom določenih nastavitev.

Slabost iPhone je seveda njegova visoka cena, dostopnost telefona za Slovenske uporabnike in zdržljivost baterije ob “polnem” uporabljanju vseh zmožnosti iPhone-a. Kljub temu moram oceniti iPhone, kot ultimativno igračo.

Cena: 619EUR – 16G, 719EUR – 32G
Kje kupiti: Novega boste najlažje dobili v Italiji pri Vodafone ali Tim mobilnem operaterju. Lahko ga dobite tudi na Hrvaškem ali pa preko posrednikov (Bolha.com, Jabuk.si, …).

Komentiraj


*