Kako izvemo ali spletna stran uporablja piškotke?

piskotki-cookiesNa to vprašanje bi moral vsak lastnik spletnega mesta poznati odgovor na pamet. Uporaba različnih analitičnih orodij, vtičnikov, oglasnih storitev, … pa celotno stvar zapletejo, saj ne vemo kaj vse te storitve oz. njihova koda počne in katere piškotke (cookies) uporablja.

Če na svojih spletnih straneh uporabljate oglasne sisteme ali analitična orodja te storitve najverjetneje uporabljajo tudi piškotke. Če pa želite natančno izvedeti katere piškotke stran uporablja pa je najbolje uporabiti ustrezne rešitve, ki to omogočajo:

Pred testiranjem ne pozabite izbrisati obstoječih piškotkov. Prav tako priporočam ročni pregled piškotkov, ki so se namestili. Ne pozabite, da niso vsi piškotki slabi piškotki, nekateri od njih so lahko “nujno” potrebni za ustrezno delovanje spletne strani.

  • Ravnokar brskam po spletnih straneh, ker sestavljam seznam Slo SEO blogov in moram reči, da mi je že zakuhalo, ko mi je 10 strani pokazalo tako ali drugačno vprašanje o piškotkih. Če sem samo prišel en post prebrat, pa en komentar pustit, kaj mi težite s piškotki! Res ni fajn to.

    Odgovori

Komentiraj


*