A Modern Web Designer’s Workflow – Chris Coyier

Od današnjih spletnih oblikovalcev se pričakuje vedno več in več. Spletno oblikovanje pa je samo en delček celotnega procesa, ki poleg oblikovanja zajema še interakcijo, osnovno programiranje in prilagajanje različnim napravam. Če temu pristavimo še hitro in enostavno uporabo, komunikacija z ostalimi člani ekipe in poznavanje različnih tehnologij, ki jih moramo poznati pa postane mešanica popolna.

Ob vsem tem hitrem razvoju so se razvila tudi različna orodja, ki nam nekatere procese olajšajo oz. pohitrijo. Idealnega recepta, ki bi ga lahko aplicirali na vse spletne oblikovalce ni. Vsak pa si najde sebi optimalno nastavitev za učinkovito delo.

V prezentaciji “A Modern Web Designer’s Workflow” nam Chris Coyier, spletni oblikovalec, avtor strani CSS-Tricks in še mnogo drugih zanimivih projektov predstavi svoj proces dela.

Ogled prezentacij brez komentarjev avtorja so precej dolgočasne, zato predlagam ogled video prezentacije iz WP SFO (wpsfo.org). Če želite krajšo verzijo predstavitve pa predlagam ogled prezentacije iz Future of Web Design NYC 2012 (futureofwebdesign.com/new-york-2012/), ki ima krajši video posnetek – www.futureinsights.com.

Komentiraj


*