Jane McGonigal: The game that can give you 10 extra years of life

Jane McGonigal v svojem zadnjem nastopu na TED-u z naslovom “The game that can give you 10 extra years of life” prikaže, kako lahko na podlagi principov igric živimo dlje.


V zgornjem videu ” The game that can give you 10 extra years of life” Jane McGonigal pojasni, kako si lahko izboljšamo odpornost, da dosežemo daljše življenje in obljubi, da bo vsem gledalcem do konca govora podaljšala življenje za sedem minut in pol.

A traumatic event doesn’t doom us to suffer indefinitely. Instead, we can use it as a springboard to unleash our best qualities and lead happier lives.” (Jane McGonigal)

Rezultati temeljijo na podlagi znanstvenih podatkov in lastnih izkušenj, ki jih je doživela ob svojem težkem pretresu možganov. Ob tej izkušnji se ji je porodila odlična ideja o tem, kako si izboljšati svoje stanje ob pomoči igre. Po obsežnih raziskavah je pripravila igro zase z naslovom “Jane the concussion slayer”, ki je bila kasneje javno objavljena za vse in preimenovana v “SuperBetter” – www.superbetter.com.

My goal for the next decade is to try to make it as easy to save the world in real life as it is to save the world in online games.

Jane McGonigal je med drugim tudi avtorica knjige “Reality is Broken: Why Games Make Us Better and How They Can Change the World”, ki jo priporočam vsem, ki jih zanima svet iger.

Komentiraj


*