Kako odpremo YouTube posnetek na točno določeni lokaciji?

Odpiranje YouTube posnetka na točno določeni lokaciji oz. trenutku je že dokaj stara zadeva, ampak še vedno aktualna. Vse kar potrebujemo je dodatna koda pri samemu URL naslovu YouTube videa.

V primeru, da želimo YouTube posnetek s točno določenim začetkom predvajanja posredovati prijateljem je potrebno uporabiti kodo v naslednjem formatu “#t=1m05s”. 1m pomeni 1 minuta 05s pa 5 sekund, video posnetek bi se v tem primeru začel predvajati na 1 minuti in 5 sekund. Celoten URL naslov pa je v obliki https://www.youtube.com/watch?v=j1DrAhzW1PI#t=1m05s.

V primeru, da želimo video s točno določenim začetkom vstaviti (embed) v stran YouTube svetuje uporabo enake kode. V praksi pa se izkaže, da tak način ne deluje vedno. Zato v tem primeru raje uporabimo kodo v formatu “?start=65″, ki ima enak učinek. Paziti moramo samo, da celoten čas pravilno pretvorimo v sekunde. Za primer vzamemo zgornji čas 1 minuta in 5 sekund, ki ga prevedemo v sekunde: 1*60 + 5 = 65. Koda pa bi v tem primeru naslednja:

<iframe width=”500″ height=”281″ src=”https://www.youtube-nocookie.com/embed/j1DrAhzW1PI?start=65″ frameborder=”0” allowfullscreen></iframe>

Delovala pa bi takole:

Dodatne informacije https://developers.google.com/youtube/player_parameters

Komentiraj


*