The state of WEB TYPE – Bram Stein

The-state-of-WEB-TYPE-Bram-Stein

V svojem govoru z naslovom “The state of WEB TYPE” nam Bram Stein predstavi uporabo napredne spletne tipografije z uporabo tehnologij CSS, HTML in ob potrebi JavaScript polyfill-ov. Podroben pregled posameznih funkcionalnosti in njihove podpore v brskalnikih nam poda hiter pregled uporabnosti slednjih pri naših projektih.

Prezentacija

The State of Web Type

Nadaljevanje samega predavanja pa je tudi spletna storitev “The State of Web Type”, kjer imamo na enem mestu zbrane podatke o podpori fontom in posameznim funkcionalnostim tipografije v brskalnikih. Spletna aplikacija je sicer v beta fazi, ampak jo lahko brez težav uporabljamo že danes. Sama uporabe aplikacije je precej preprosta saj imamo na voljo iskalnik ali pa pregleden seznam. Vsaka tema ima na svoji strani specifikacijo podpore v brskalnikih in dodatne informacije, če so na voljo.

stateofwebtype.com/beta

The-state-of-WEB-TYPE-beta

Predavanje je bilo organizirano v okviru dogodka CSSconf EU 2014 v Berlinu, leta 2014. Bram Stein je izkušen inženir, zaposlen pri Adobu Typekit-u, kjer aktivno dela na spletni tipografiji oz. njenim prikazovanjem. V svojem prostem času ustvarja in vzdržuje različne odprtokodne JavaScript knjižnice za izboljšanje tipografije na spletu.

Komentiraj


*