Animirani GIF in e-mail marketing

Animirani GIFi že nekaj časa pridobivajo na popularnosti, glaven razlog zato je, da lahko z enostavno animacijo hitro pritegnemo pozornost v poplavi drugih informacij. Zato so animirani GIFi zelo uporabni tudi v e-mail marketingu.

Animirani GIFi lahko e-maile podkrepijo z elementom presenečenja, veselja ali pa samo funkcionalnostjo. Ne glede na to, ali jih uporabljate za zabavo ali izobraževanje, lahko animirane GIFe uporabite na število različnih načinov.

Opozorilo pred uporabo

Preden pa se lotite uporabe GIF elementov v svojih e-mailih pa se je dobro zavedati, da imajo GIFi zelo dobro podporo v večini e-mail klientih, razen v Outlooku 2007, 2010 in 2013. V Outlooku se prikaže samo prvi “frame” animacije, zato je potrebno vse pomembne informacije prikazati na začetku.

Primer Converse

Converse je pri svojem primeru uporabil animiran GIF za barvito predstavitev športnih copat. Takšen primer e-maila definitivno pritegne pozornost in kar kliče po kliku.

Zaključek

Animirani GIFi lahko tako običajno statične e-maile spremenijo v bolj živahne, ki lahko pripravijo uporabnike do želenih akcij hitreje, kot običajni e-maili. Pred večjimi premiki k popolnoma animiranim e-mailom pa priporočam ustrezno analizo uporabnikov in A/B testiranja.

  • Matej

    Kje so časi, ko se je GIFom pisal konec zaradi Flash tehnologije :) Pa smo spet pri koreninah ;)

    Odgovori

Komentiraj


*