Elektronska pošta na pohodu: Mobilne naprave vodijo revolucijo elektronske pošte [Infografika]

Mobilni telefoni že dolgo niso več namenjeni le klicanju in pošiljanju SMS sporočil. Njihova funkcionalnost se je s prihodom pametnih mobilnih telefonov precej spremenila. Slednje sedaj veliko bolj pogosto, kot za klicanje uporabljamo za prebiranje elektronske pošte, fotografiranje in aktivno sodelovanje na družbenih omrežjih. Z vse večjo rastjo pametnih mobilnih telefonov, v nekaterih razvitih državah dosega delež slednjih že 50% pa bo uporaba naprednejših storitev še rasla.

Pri ReturnPath-u so na podlagi študije, ki je zajemala skoraj milijardo podatkovnih točk pripravili infografiko z imenom “Email in Motion: Mobile is Leading the Email Revolution”. V slednji so poskušali ugotoviti, kako prihod pametnih mobilnih telefonov vpliva na elektronsko pošto.

Študija je pokazala:

  • Kdaj in kje uporabniki prebirajo pošto.
  • V zadnjem letu je odpiranje elektronske pošte na mobilnih telefonih zraslo za 82,4%. Ocene nakazujejo, da bodo prehiteli namizne in spletne bralnike elektronske pošte v naslednjih mesecih.
  • Apple naprave imajo 85% delež pri pregledovanju elektronske pošte.
  • Ura in dan v tednu vpliva na to, kje bodo uporabniki brali svojo elektronsko pošto. Med samim tednom so v ospredju namizni računalniki medtem, ko za vikende v ospredje stopijo mobilne naprave in spletni odjemalci pošte.

Dodatni podatki iz študije “Email in Motion: Mobile is Leading the Email Revolution” so na voljo v spodnji infografiki.

Vir: returnpath.net/landing/mobilestudyQ212

Komentiraj


*