The Out Of Office Ad – Email oglaševanje ob odsotnosti

V poletnih mesecih pridejo v veljavo emaili ob odsotnosti oziroma “Out of Office” emaili. Medtem, ko slednja ponavadi vsebujejo klasična besedila o odsotnosti so se pri Švedski oglaševalski agenciji Saatchi & Saatchi Stockholm zadeve lotili malo drugače. Ustvarili so “Out Of Office Ad”, kjer lahko svojo odsotnost uporabite v namene oglaševanja.


Saatchi & Saatchi je na idejo prišel medtem, ko so planirali očetovski dopust za njihovega art direktorja Gustav Egerstedt. Tako so poskusili z novim konceptom, kjer so njegov “out of office” odgovor uporabili v namene oglaševanja za podjetje B-Reel. Sporočilo se prične z “This out of office autoreply is brought to you by B-Reel.” nadaljuje se z klasičnim besedilom o odsotnosti in pojasnitvi “Gustav Egerstedt is on paternity leave and has sold his out of office ad space to B-Reel, the world’s leading digital production company.” in nato še dodatno besedilo “FOR OUTSTANDING AND PRIZE WINNING DIGITAL PRODUCTIONS PLEASE CONTACT …”

Zaradi uspeha, ki so ga dosegli s poskusno verzijo so se odločili pripraviti storitev, ki bo omogočala “out of office” oglaševanje vsem. Z uporabo sistema “Out of Office Ad Systems” bodo lahko podjetja zaslužila z oddajo oglasnega prostora v “out of office” emailih ali pa svoj prostor namenila dobrodelnim organizacijam.

Zanimiva ideja, ki ima velik potencial, če se bo prijela pa počakajmo.

www.outofofficead.com
Vir: http://www.springwise.com/marketing_advertising/outofofficead/

Kako se “out of office” oglaševanja lotite sami

Takšnega načina oglaševanja se lahko lotite tudi sami brez dodatnih stroškov. Osredotočil se bom na Outlook, medtem ko imajo ostali sistemi podobne funkcije. Na voljo imamo dva načina, in sicer preprostejšega in naprednejšega.

Preprostejši način je enak načinu, ki so ga uporabili tudi v Saatchi & Saatchi agenciji in uporablja vgrajeno opcijo kreiranja sporočila ob odsotnosti. Vse kar potrebujemo tu je kreativno napisano besedilo, email in po potrebi kakšno povezavo. Žal smo v tej metodi trenutno še omejeni na sporočila brez slik oziroma slikovnega gradiva.

Naprednejši način pa uporablja vnaprej pripravljeno predlogo, ki je lahko poljubno oblikovana in lahko vsebuje tudi slike. Nato si moramo pripraviti pravilo, ki na vsa prihajajoča sporočila odgovarja avtomatsko, tako da priloži vnaprej pripravljeno predlogo. Slaba lastnost te metode je ta, da moramo imeti računalnik oziroma Outlook prižgan ves čas odsotnosti, drugače se emaili ne bodo razpošiljali.

Podrobna navodila kako v Outlooku pripravimo samodejni odgovor s pomočjo pravil – http://support.microsoft.com/kb/311107.

Komentiraj


*