AutoDraw – Googlova UI, ki izboljšuje vaše risanje

Risanje s pomočjo papirja in svinčnika je v primerjavi z risanjem na računalniku precej lažje. Programi, kot so Microsoft Paint oz. Slikar zahtevajo za risanje miško, vendar je rezultat pri risanju najpreprostejših oblik precej slab, saj gibi pri risanju niso naravni.

Googlovo novo orodje AutoDraw s pomočjo UI pretvori vaše slabe risbe v prave umetniške oblike. Program namreč uporablja strojno učenje, kjer poskuša ugotoviti kaj rišete in ponudi nadomestne risbe, ki so precej bolj dodelane. Nadomestne risbe so bile pripravljene s strani priznanih ilustratorjev.

AutoDraw orodje ne potrebuje inštalacije, uporabljamo ga namreč v samem brskalniku. Deluje na vseh napravah, tudi mobilnih telefonih in tablicah. Uporabniški vmesnik je precej preprost, na voljo imamo nekaj osnovnih funkcij, list papirja na katerega rišemo in orodje za izbiro simbolov, ki jih rišemo. Orodje se lahko uporablja tudi za osnovno risanje, potrebno je le izklopiti AutoDraw.

Pri pojavi takšnih orodij pa se seveda moramo vprašati ali to predstavlja konec kreativnosti? Namreč pri hitrem napredku digitalnih orodij se lahko kmalu zgodi, da bodo na podlagi UI in naših ukazov programi sami risali risbe, spletne strani, logotipe … Orodje AutoDraw pa predstavlja prve takšne poskuse na realnih primerih.

Komentiraj


*