ChatGPT

ChatGPT je spletni klepetalnik, ki temelji na umetni inteligenci. Za razliko od obstoječih klepetalnikov, ki odgovarjajo na vprašanja je slednji precej bolj napreden in dejansko uporaben.

ChatGPT je pravi pomagalnik, saj deluje nekako kot prijatelj, ki ima odgovor na vsako vprašanje v vsakem jeziku. ChatGPT dejansko lahko napiše članke, povzetke, kodo, ideje za izlet, … Idealno kadar nimamo vsebin, časa za domačo nalogo, poročne zaobljube, govore, … na trenutke nas lahko že kar zaskrbi, kaj prinaša naša prihodnost.

Primer malo drugačnega vprašanja

V teoriji bi lahko spisal programsko kodo in s pomočjo takšnih orodij naredil spletne strani, ki same generirajo aktualen vsebine in jih avtomatsko objavljajo na spletu in družbenih omrežjih. Če dodamo še umetno inteligenco za slike, kreiramo še slednje in tako se zabrišejo meje med realnostjo in virtualnim svetom. Če gremo še naprej in lahko takšna tehnologija hodila namesto tebe v virtualno šolo, službo, … Zaradi možnosti zlorab in goljufanja so se že začele pojavljati prve blokade dostopa do spletnega mesta, ki gosti ChatGPT.

ChatGPT je izdala organizacija Open AI konec novembra 2022.

Več informacij: openai.com/blog/chatgpt in chat.openai.com

Komentiraj


*