GoFullPage

Vtičnik GoFullPage rešuje zelo preprosto težavo, in sicer hiter zajem celotne strani. To smo običajno reševali z ročnim lepljenem zajema zaslonov v grafičnem programu ali tiskanjem v PDF obliko. Nobena metoda ni enostavna oz. hitra in natančna.

Če pri svojem delu večkrat potrebujete zajem obstoječega stanja spletnih strani ali aplikacij običajno to počnete na način zajemi naslon in kasneje “zlepi” skupaj. Zajem celotne strani običajno potrebujemo pri arhiviranju, popravkih, spremembah, … Način z lepljenem pa je časovno potraten in dolgočasen postopek.

Avtomatizacija takšnega postopka je zato dobrodošla. Na spletu imamo sicer več orodij in načinov kako lahko to izvedemo, nekateri brskalniki imajo že integrirane funkcije v razvojnih okoljih, ki omogočajo to. Sam pa najraje uporabljam Chromov vtičnik GoFullPage. Všeč mi je predvsem enostavnost uporabe.

GoFullPage je na voljo brezplačno, lahko pa se tudi registrirate za dodatne funkcionalnosti za ceno 1$ na mesec. Zame je čisto dovolj brezplačna verzija. Edina pomenljivost, ki sem jo do sedaj našel je ta, da ne morem zajeti zaslonov iz Figme.

Vtičnik je na voljo na gofullpage.com.

Komentiraj


*