Orodje Responsive Image Breakpoints Generator

Orodje-Responsive-Image-Breakpoints-Generator

Spletne strani, ki so narejene v odzivni tehniki (RWD) imajo običajno skupno slabost, in sicer slike. Slednje običajno omejujemo velikostno ali pa s številom različnih slik. Slabost obeh tehnik je ta, da v večini primerih nimamo optimalne verzije slike za uporabnikove naprave. Ta problem pa lahko rešimo, če začnemo “breakpointe” za prikazane slike računati matematično in ne naključno.

Življenje spletnih razvijalcev postaja iz dneva v dan težje, saj se okolje v katerem se razvijajo spletni projekti konstanto spreminja. Odzivne slike z različnimi “breakpointi” so tako še ena kaplja v morju in vsaka optimizacija takšnega postopka je dobrodošla in ravno to nam prinaša spletno orodje “Responsive Image Breakpoints Generator”.

Orodje “Responsive Image Breakpoints Generator” nam omogoča hitro in enostavno kreiranje različnih velikosti slik na podlagi vhodnih nastavitev resolucije, velikosti slik, števila slik, podporo retini zaslonom in sami dimenziji slike. Orodje nato samo generira vse potrebne velikosti slik in ustrezno kodo, ki jo enostavno umestimo v spletno stran.
Orodje ima na voljo tudi API s katerim lahko generiranje slik in vstavljanje slednjih avtomatiziramo in jih tako vgradimo v lastne sisteme.

Orodje-Responsive-Image-Breakpoints-Generator-primer

Orodje “Responsive Image Breakpoints Generator” nam tako olajša precej zamudno delo, še vedno pa nam ostane delo pri sami režiji fotografije, namreč samo pomanjševanje slik ni prava pot. Namreč informacije na sliki se običajno z zmanjšanjem izgubijo, zato je potrebno slike ob zmanjševanju ustrezno obrezovati, da vedno ohranjamo potrebne informacije na “prvo žogo”.

www.responsivebreakpoints.com

Komentiraj


*