Apple AirTag

Apple AirTag je majhna naprava, ki nam omogoča iskanje oz. sledenje. S pomočjo iOS aplikacije “Find My” tako preprosto sledimo označenim predmetom, dokler ne zmanjka baterije.

Apple je z AirTagom stopil na področje storitev Tile in Chipolo (Slovenski izdelek), ki sta bila na trgu pred njim. Ker pa je uporabil lastno mrežo naprav, kot so iPhoni, iPadi, Mac, … je naredil izredno zanimiv sistem za sledenje naprav/predmetov/oseb. Saj ima ta metoda praktično neomejen domet za sledenje, važno je da je blizu naprava Apple.

Če razmišljamo še izven okvirjev lahko naprave uporabljamo za sledenje avtomobilom, kolesom, prtljagi, … v preteklosti je bilo sledenje praktično skrito in je zanj vedel samo lastnik. Zaradi zlorab pa so uvedli opozorila, ki napravo Apple v bližini opozori, da je slednja spremljana z AirTagom. Glavna slabost je seveda cena, ki se giblje okoli 36 EUR za kos ali 124 EUR za komplet 4 kosov, ter da AirTagov ne moremo deliti z drugimi uporabniki. Prednost pa je dolgo delovanje baterije (1 leto), odpornost na prah in vodo in enostavna namestitev.

Za lažje nameščanje je priporočena uporaba ovitkov oz. obeskov, glede na zasoljene cena pa je bolje poiskati ustrezne kitajske nadomestne izdelke. Dodatne informacije: www.apple.com/si/airtag

Komentiraj


*