Adobe Color

Adobe Color (prej Adobe Kuler) je zabavno in brezplačno spletno orodje za ustvarjanje barvnih palet. Njegova glavna prednost je v tem, da lahko izbrane barvne palete delimo z ostalimi Adobe aplikacijami, kot so Illustartor, Photoshop, InDesign, … in dostopnost.

Adobe svoj primat v grafičnih orodjih širi tudi v posamezne niše in tako še dodatno utrjuje svoj položaj, ki ga ima na trgu. Adobe Color poleg klasičnih načinov izbire barv, kot so npr.: analogous, monochromatic, triad, complementary, … ponuja ekstrakcijo barve oz. teme iz slike. Druga opcija pa je ekstrakcija gradienta oz. preliva iz slike.

Največji preskok pa so naredili z najnovejšo nadgradnjo, ki ponuja dostopnost oz. nam pomaga izbrati barve z dostopnostjo pri sami izbiri. Na ekranu poleg izbranih barv dobimo tudi pomembne prikaze za različne oviranosti in uporabna sporočila kaj moramo popraviti. Poleg urejanja barv pa so na voljo tudi orodja za raziskovanje barvnih palet, pregledovanje trendov in različnih barvnih knjižnic.

Adobe Color je uporabno orodje, ki z integracijo z obstoječimi orodji in podporo dostopnosti predstavlja močno konkurenco obstoječim orodjem za kreiranje barvnih palet.

Orodje lahko preizkusite na: color.adobe.com

Komentiraj


*