App Store QR koda

QR koda se veliko uporablja tudi za prenose mobilnih aplikacij. Osnovna težava tu pa je na katero trgovino pelje povezava, saj obstaja veliko trgovin za aplikacije.

Na svetu je veliko pametnih telefonov in operacijskih sistemov in posledično različnih trgovin za aplikacije. Med najbolj popularnimi so Appleov App store, Google Play, Samsung Galaxy Apps, Huawei App Store, … Težava tako nastane na katero trgovino naredimo povezavo? Ta problem rešujejo App Store QR kode, ki prepoznajo uporabnikovo napravo in slednjega ustrezno preusmerijo na ustrezno trgovino.

Ker ta oblika QR kod uporablja za prenos aplikacij, kjer se običajno zadaj zaslužki tudi ta storitev preusmeritev ni zastonj. Tako imamo na spletu veliko ponudnikov, ki to storitev ponujajo proti plačilu.

Vedno pa se lahko lotimo raziskovanja in odkrivanja kako takšne zagate rešimo sami. Zato sem se tega lotil tudi sam, rešitev sem našel v ustreznih preusmeritvah glede na klient uporabnika, če koda uporabnika ne razume pa ga preusmeri na nadomestno mesto. Tako smo rešili osnovne preusmeritve in naredili ustrezno rezervo v primerih, ko se slednja ne izvede.

App Store QR koda – koda

Spodnjo kodo skopirajte v datoteko in jo postavite na izbrano mesto. Če želite pa jo lahko še nadgradfite s statistiko, ki šteje vse preusmeritve.

<script>
var userAgent = navigator.userAgent || navigator.vendor || window.opera;

// Huawei Phone must come first because its UA also contains "Android"
if (userAgent.includes("HUAWEI")) {
window.location.replace("https://appgallery.huawei.com/app/X-X-X");
} else if (userAgent.includes("Android")) {
window.location.replace("https://play.google.com/store/apps/X-X-X");
} else if (userAgent.includes("iPhone")) {
window.location.replace("https://apps.apple.com/us/app/X-X-X");
} else {
//cant be sure about device, so redirect to home page
window.location.replace("https://www.pomagalnik.com");
}
</script>

Vir: github.com/pomagalnik/App-Store-Redirect

Komentiraj


*