Celozaslonski ogled videa Youtube

Velikokrat se zgodi, da želimo video vsebine iz YouTuba posredovati prijateljem, sodelavcem, … le video brez ostalih vsebin oz. dodatnih videov. Zato pa potrebujemo malo iznajdljivosti in nekaj znanja o povezavah in parametrih.

Celozaslonski ogled videa iz Youtuba je mogoč na dva načina. Prvi način uporablja t.i. “embed player”, drugi način uporablja YouTube-ov TV način uporabe, namenjen TV napravam.

“Embed Player” primer

Z uporabo naslova https://www.youtube.com/embed/VIDEOID lahko katerikoli video zaženemo celozaslonsko. Video uporabi tradicionalne video kontrole. Primer uporabe linka: https://www.youtube.com/embed/Db4bmPi98Q8

Nam prikaže:

Dodatni parametri – brez sorodnih povezav in avtomatski zagon

Z uporabo dodatnih parametrov pa dosežemo še več kontrole. V našem primeru sta najbolj zaželena parameter za odstranitev sorodnih video vsebin in avtomatski zagon. To dosežemo z uporabo parametrov “rel=0” in “autoplay=1”.

Primer povezave: https://www.youtube.com/embed/Db4bmPi98Q8?rel=0&autoplay=1

YouTube TV primer

YouTube ponuja tudi portal, ki je optimiziran za TV sprejemnike. Na voljo je na povezavi https://www.youtube.com/tv, kjer nas čaka celozaslonska izkušnja, ki je optimizirana za naprave brez miške. Videi se prikazujejo celozaslonsko, tako da lahko to s pridom izkoristimo tudi za naš primer. Povezava za ogled videa preko TV opcije je https://www.youtube.com/tv#/watch?v=VIDEOID.

Primer uporabe linka: https://www.youtube.com/tv#/watch?v=Db4bmPi98Q8

Nam prikaže:

Pred uporabo se vedno prepričajte ali želena zadeva deluje, namreč internet in njegove storitve se razvijajo zelo hitro in ni nujno, da zadeva, ki deluje danes jutri deluje še na enak način.

Komentiraj


*