Ciljanje IE brskalnikov s pomočjo CSS-ja

Pri izdelavi spletnih strani velikokrat naletimo na težave pri ustreznem grafičnem prikazu določenih elementov. Običajno se težava skriva v samih specifikah brskalnikov, zato je potrebno poiskati rešitve samo za nekatere brskalnike, najpogosteje za brskalnike Internet Explorer (IE).

Tehniko ciljanja določenih brskalnikov oz. natančneje IE brskalnikov smo običajno reševali s pomočjo pogojnih stavkov, s katerimi smo vpeljali dodatno CSS datoteko, kjer smo imeli stile samo za IE brskalnike. Npr.: . Velikokrat pa nam težave povzroča samo manjši del in v povezavi s SASS načinom programiranja CSS-ja ta metoda predstavlja veliko dodatnega dela.

Na voljo pa imamo še eno metodo oz. hack s katerim v eni CSS datoteki ciljamo tudi IE brskalnike. Npr. z uporabo @media query-ja lahko ciljamo samo določeno verzijo IE brskalnika. Primer spodnje kode, nam omogoča ciljanje samo IE brskalnikov večjih od verzije 10.

@media all and (-ms-high-contrast: none), (-ms-high-contrast: active) {
/* IE10+ CSS styles go here */
}

Ker ima rešitev običajne CSS elemente, lahko slednje enostavno uporabimo tudi v SASS obliki, tako imamo na voljo samo eno CSS datoteko za celotno urejanje.

Dodatne vsebine na temo CSS hackov:

 

Komentiraj


*