Animate.css in Hover.css – CSS knjižnici

Animate-css-CSS-knjiznici

CSS se je v zadnjih letih precej spremenil. Efekti, ki so bili običajno možni samo s pomočjo JavaScripta so sedaj sestavi del CSS-ja. Temu primerno se je povečala tudi težavnost priprave CSS-ja. Zaradi tega so nam v situacijah, ko se nimamo časa igrati z vsemi možnostmi, ki jih ponujajo nove funkcije priročne CSS knjižnice Animate.css in Hover.css, ki nam omogočajo enostavno pregledovanje in kopiranje predpripravljenih efektov.

Animate.css – je CSS knjižnica z zbirko prednastavljenih animacij. Vse kar je potrebno je to, da poleg uvoza knjižnice dodate še ustrezen class na element.

Hover-css-CSS-knjiznici

Hover.css – je CSS knjižnica z zbirko prednastavljenih hover efektov. Deluje po enakem principu, kot Animate.css, po uvozu knjižnice ali dela slednje na želeni element dodelite izbran efekt.

Pri uporabi efektov iz omenjenih knjižnic bodite pozorni pri podpori različnim brskalnikom. Najslabšo podporo imajo starejše verzije brskalnikov Internet Explorer. Za takšne primere je dobro razmisliti o efektih, ki niso pomembni za osnovno opravilo na spletni strani in jih uporabniki teh brsaklnikov ne bodo pogrešali, uporabniki “boljših” brskalnikov pa bodo ustrezno nagrajeni z boljšo izkušnjo oz. boljšimi efekti.

Komentiraj


*